Alla jävla hjärtans dag … idioternas egna dag!

”Alla hjärtans dag” är satans påfund, menlöst dravel och kommersiellt jippo.

Nej, jag förstår inte detta fenomen. Därav kommer det år efter år ett inlägg där jag får spy ur mig all min ilska och frustration över vad just Jag anser om denna dagen.

Dom här satans hjärtanen har florerat en månad nu i alla former och fasonger. I mer eller mindre alla affär jag passerar lockar affärer med reklam för det ena än det andra.

”Köp den hääär till den du älskar så kanske du får ligga en månad till” 
”Köp den häääär så är det ingen som misstänker att du är olycklig i ditt äktenskap”
”Köp den hääär så slipper du tjatet om dammsugningen minst en vecka”

Köp dig fri för fan! För om du bara visar idag att du älskar Hen… då slipper du köpa något fram tills nästa gång du gör bort dig. Som när du blir för full på grannfesten. Eller skämtar för grovt med läraren på barnens dagis.

Men det är idag det gäller!! Bara idag!! Köper du inget idag, då är du fan inget att ha! Då är du en värdelös respektive som inte bryr sig alls!!

”Hen ääälskar mig inte” – ”Både Bittan, Olle och Agneta fick minsann både rosor och chocklaad! Och ett Kort! Det är kärlek på riktigt det!”

Jag brukar självfallet få kommentaren att jag är en bitter jävel när jag drar igång mitt ValentineHat. Jag säger inte att dom har fel. Men, när det kommer till just Valentine är det inte för att jag är bitter utan för att jag tycker att det är så vansinnigt jäfla patetiskt!
Kan inte hjälpa det.
Hyckleri och hype på hög  nivå. Patetiskt, kommersielt jippo. Ännu ett sätt att skapa dåligt samvete, och att få vuxna människor att tävla om vem som fick den ”finaste, bästa och dyraste” uppvaktningen. Och ja, det finns människor som känner sig extra ensamma denna dagen. Som kanske nyss blivit dumpade, har förlorat någon nära eller som suktar efter att just Hen skall ringa. Spä på deras ångest bara. Få hen att känna sig än mer ensam. Det är kärleksfullt det minsann!
(och nej, det gäller inte mig – Jag är mest  förbannad. Ensamma kvällar sparar jag till andra datum!)

Vissa människor säger att jag skall ge Lillskrot extra kärlek. Varför i helvete då undrar jag spontant? Hon får massvis med kärlek, varje dag. Vissa dagar mer, andra mer. Alltid mycket.
Vet ni varför?
För att jag älskar henne. Vilkorslöst. Varje dag. Alltid. Och det  vet hon!
Vi kan gå varandra på nerverna … men kärleken finns där. Och det visar vi båda. Vare sig det är söndag eller onsdag och oavsett datum.

Nej, jag tycker inte att visa kärlek skall vara datumbetingat!
Nej, jag tycker inte att jag skall bli ruinerad för att kunna visa någon att jag tycker om denne. Varför i hela friden skulle jag?
Och betyder blommorna mer den 14:e än den 27:e? Är chockladen godare? Den där genomskinliga negligén du fick av din karl sexigare?

(Men gud, vad skönt att han fick en anledning att ge dig en utan att du skulle börja undra ang. hans intentioner. För den 14:e februari är det skitfint att ge varandra underkläder minsann!)

Kalla mig obstinat och vrång. Kalla mig bitter. Skyll det på att jag är singel. Det är ok.

Koka en kanna kaffe åt mig, klappa mig på kinden eller skicka ett spontant sms och säg att du finns. Vilken dag som helst – och jag uppskattar det så vansinnigt mycket. Men det skall inte krävas påminnelse och dyra pengar. Det är inte det, det handlar om. Eller hur?

Skall man älska skall man göra det varje dag, hela året! Och Visa det. Glöm inte att visa det! Livet blir så mycket finare då!

valentine

Annonser

3 tankar om “Alla jävla hjärtans dag … idioternas egna dag!

  1. Men Elin, det är dubbelmoral på högsta nivå. Då ska man alltså inte fira jul och födelsedagar heller. Och definitivt inte lägga ut på fb eller instagram. Tänk på alla som inte får fira jul, inte får julklappar, inte får dyra födelsedagspresenter eller kalas. Det är samma sak. Exakt. Alla som sitter ensamma på julen, inte blir uppvaktade m m. Semesterbilder ska vi inte ens tala om…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s